Co je to fermentace a jaké má účinky?

Konzumace fermentovaných, probiotických potravin má mnoho předností. Mikroflóra ve fermentovaných potravinách vytváří ochrannou výstelku ve střevech a chrání nás před patogenními faktory, jako jsou salmonely a E. coli. Vsaďte na špičkové probiotické potraviny. Co je fermentace Fermentované potraviny projdou procesem laktofermentace, kdy se přírodní bakterie živí cukrem a škrobem v potravě vytvářející kyselinu mléčnou. Proces …

Číst dáleCo je to fermentace a jaké má účinky?

Recept na zdravou bábovku

Pokud chcete udělat něco pro své zdraví, rozhodně si je neodepírejte moučníky, ale zkuste jejich zdravější variantu. Upečte si třeba zdravou bábovku. Zdravá bábovka z celozrnné mouky s javorovým sirupem a skořicí Doba přípravy 1 hodina Potřebné ingredience 2 šálku pšeničné celozrnné mouky 1 šálek mandlového mléka 0,5 šálku čekankového sirupu 0,5 lžičky mleté skořice 1 …

Číst dáleRecept na zdravou bábovku

Jak na domácí keto chleba?

Pokud se snažíte o snížení nebo udržení váhy a oslovilo vás keto stravování, podívejme se na to, jak se zaměřit na proteiny i v pečivu. Náš keto chléb by totiž ve vašem jídelníčku rozhodně chybět. Je bezlepkový, lehce stravitelný a bohatý na bílkoviny. Keto strava se zaměřuje především na zvýšený obsah bílkovin a zdravých tuků ve …

Číst dáleJak na domácí keto chleba?

Špenátové smoothie

Špenátové smoothie je ideální způsob, jak tělu dodat potřebné minerály a vitamíny. Špenátové smoothie může mít mnoho podob. Pokud místo ovoce zařadíte do svých nápojů i zeleninu, snížíte počet cukrů a kalorií a uděláte dobrý skutek pro své tělo. Na co je dobrý špenát? Listový špenát obsahuje hodně kyseliny listové, hořčíku, vápníku, železa a vitamínu …

Číst dáleŠpenátové smoothie

Vepřová pečená plec s cuketovým nákypem

Vepřové maso patří u nás k velmi oblíbenému masu. Nachází své místo pravidelně na jídelních stolech snad ve všech domácnostech. Každý kousek masa s prasete se hodí na něco jiného, proto pozorujte už při nákupu, co přesně a na co kupujete. Vepřové maso má světle růžovou barvu a je o něco tučnější než třeba hovězí nebo drůbeží …

Číst dáleVepřová pečená plec s cuketovým nákypem

Špaldová vánočka se stévií

Znáte produkt Stevia ERIA? Díky produktu  SteviaERIA můžete díky velice náročnému vývoji produktu sladit zcela bez kalorií. Pokud přidáte i zdravou špaldovou mouku s lehce oříškovou chutí, vánočka se stevií bude výborná. Stevia ERIA Obsahuje cenné 100% přírodní látky. Stévii sladkou – 97% Rebaudiosidu A v nejvyšším standartu. Erythritol – nejkvalitnější cukerný alkohol na světě, který se …

Číst dáleŠpaldová vánočka se stévií

Salát s hořčičnou zálivkou a lososem

Během zimy většinou zeleninové saláty nahrazujeme teplým jídlem, nebo je jíme v menší míře jen jako přílohu. Na jaře a během léta se ale situace výrazně změní. To s nimi můžeme i snadněji shazovat kila do plavek. Pokud salát doplníte čerstvě upečeným lososem a přidáte hořčičnou zálivku, kvalitní a vyvážené jídlo je na světě. Doba přípravy Jedná …

Číst dáleSalát s hořčičnou zálivkou a lososem

3 recepty na králičí stehna

králík

Králičí maso je velmi jemné, lehce stravitelné a dodá nám celou řadu prospěšných látek. Obsahuje kvalitní bílkoviny, vitamíny, minerály i esenciální aminokyseliny, málo tuků a cukrů. Je označováno za jeden z nejzdravějších druhů masa. Králičí maso a obsah látek Králičí maso je lehce stravitelné a náš organismus zbytečně nezatíží. Vyhovuje všem, co mají potíže se …

Číst dále3 recepty na králičí stehna

Vepřová panenka marinovaná v octu balsamico

vepřová panenka

Vepřová panenka je druh masa, který asi každý řezník označuje jako jeden z nejkvalitnějších a nejchutnějších druhů masa. Vepřovou panenku najdete na bedrech v zadní části těla prasete, kde plynule navazuje na vepřovou pečeni. Vepřová panenka je křehké, libové a velmi chutné maso s jemnými vlákny, malým procentem tuku a vysokým obsahem bílkovin. Jedná se …

Číst dáleVepřová panenka marinovaná v octu balsamico

Domácí zmrzlina bez přidaného cukru

zmrzlina

Snad každý z nás miluje zmrzlinu. A když zmrzlinu, tak kvalitní. Podívejte se na recepty, se kterými si připravíte jednoduchou domácí zmrzlinu, která vás osvěží. Můžete si ji připravit navíc v BIO kvalitě. Stačí k tomu použít vhodné suroviny. Naše recepty jsou velice jednoduché a neobsahují rafinovaný cukr. Máme používat sladidla? Podle vzniku rozlišujeme sladidla na uměle …

Číst dáleDomácí zmrzlina bez přidaného cukru