Avokádový toast s vejcem [RECEPT]

publikováno

Mnozí lidé si dělají legraci z toho, že avokádový toast s vejcem je poznávacím znamením generace mileniálů. Ať už to tak je, nebo ne, ve skutečnosti jde o chutný nápad na snídani, či svačinu. Hledáte inspiraci, jak ho připravit? V tom případě zkuste některý z těchto receptů.

V našich končinách se nejčastěji konzumuje chleba. Pokud už vás ale nebaví obkládat ho sýrem, šunkou nebo paštikou, možná přišel čas na otestování dnes tolik vysmívaného avokádového toastu s vejcem. Vejce obsahuje bílkoviny a avokádo je zase zdrojem zdravých tuků. Během chvíle si tedy pochutnáte na nutričně hodnotném jídle.

Jak lze toast s avokádem a vejcem pojmout?

Avokádový toast s volským okem

Budete potřebovat: 1 krajíček tmavého chleba, ¼ avokáda, 1 vejce, olej, pepř

Začněte tím, že oloupete a nakrájíte avokádo. ¼ avokáda rozmačkejte v misce vidličkou a dejte ho na jeden tmavý toastový chleba.

Dejte na pánev malé množství oleje a jakmile se zahřeje, rozbijte vejce, které necháte vcelku. Jeho povrch lehce poprašte pepřem. Jakmile je vejce upravené tak, jak ho máte rádi, dejte ho celé na toast.

Avokádový toast s vejcem recept

Avokádový toast s míchanými vejci

Budete potřebovat: 1 krajíček tmavého chleba, ¼ avokáda, 1 vejce, olej, sůl a pepř

Opět začněte tím, že rozmačkáte ¼ avokáda vidličkou. Následnou směs pak natřete na chleba. Poté zahřejte olej na pánvičce a rozbijte do něj vajíčko. Tentokrát jsou cílem míchaná vajíčka, která mohou být více upravená než volské oko. Pro dochucení použijte sůl a pepř. (Další variantou je třeba špetka pálivé papriky.) Opět dejte míchaná vejce na chleba s avokádem. Jen dávejte pozor, aby v nich nebyl přebytečný olej.

Avokádový toast s vařenými vejci

Budete potřebovat: 1 krajíček tmavého chleba, ¼ avokáda, 2 vejce

Rozmačkejte avokádo vidličkou a natřete ho na chleba. Mezi tím dejte vařit vodu do plecháčku a po dosažení bodu varu do něj dejte obě vejce na 10-15 minut. (Záleží, jak máte rádi vejce uvařená.) Poté je rozkrojte na kolečka a položte je vedle sebe na vrstvu avokáda.

Jak si avokádový toast nejraději dopřáváte vy?

a

https://feelgoodfoodie.net/recipe/avocado-toast-with-egg-3-ways/ – Avokádový toast s vejcem (anglicky)

 

Redakce magazínu

MUDr. Zdeňka Fantová
Studovala jsem 1. Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a promovala v roce 1991. Praxi jsem získala v oboru všeobecné praktické lékařství. Přípravu jsem absolvovala ve Fakultní nemocnici v Olomouci, v ambulanci primární péče a v ambulancích a lůžkových odděleních specialistů. Atestační zkoušku ze všeobecného praktického lékařství jsem složila v roce 1995. Poté jsem pracovala jako praktický lékař v ordinacích obvodních lékařů jako zaměstnanec. Od 1. března 1998 provozuji soukromou praxi. Zde na Hlidejsizdravi.cz působím v roli garanta obsahu a všechny články prochází mou odbornou kontrolou.

Napsat komentář